Mentalt sund november

Food freedom Friday

Halloween er slut. Alle de glade, semi-uhyggelige børn har været forbi, og nu står du måske med slikresterne og spekulerer på, hvad du skal stille op med det. Måske skal det spises til fredagsslik i aften, eller måske bliver det gemt væk i skabet, fordi man ikke føler, man kan styre det, hvis det ligger fremme. Måske smider man resterne ud, og måske lover man sig selv højt og helligt, at man ikke vil spise noget af det, for hvis man først tager et stykke, kommer man til at tømme alle skabe og skuffer. Måske spiste man for meget slik i onsdags og vil tage en sukker-detox og holde sund november, eller måske synes man bare, det skal udryddes i løbet af weekenden, så man kan starte på en frisk på mandag.

Slik i skabene er for mange stadig årsag til stress og alt for mange tanker. Og derfor kommer der lige en lille fredagsreminder:

Resterne af halloweenslikket behøver ikke være uhyggeligt eller farligt, hvis man tillader sig selv at spise slik alle årets 365 dage, hvis det er det, kroppen har lyst til. Det behøver ikke betyde, at man så rent faktisk spiser slik hver dag, men blot at man har tilladelse til det, hvis man har lyst. Og dét er food freedom i sin essens. Frihed til at vælge ud fra kroppens signaler frem for at lade sig styre af regler, restriktioner og “burde”.

Det kræver måske lidt øvelse, lidt intuitiv spisetræning og et nyt og anderledes tankesæt, men det kan faktisk lade sig gøre at spise fredagsslik uden dårlig samvittighed (og endda levne, fordi man ikke har lyst til det hele) eller at have halloweenrester liggende til påske. Og man kan jo begynde i aften med at mærke efter, hvad man har lyst til.

Så fra mig til dig: Hav endelig en food freedom fabolous Friday. Ikke?


#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mentalt sund november