Hvad holder dig tilbage?

Kalendergaveguide

Indtil sidste år troede jeg, at min datter stadig troede på julemanden – og at hun troede på, at det rent faktisk var ham, der lagde en lille gave i sokken hver morgen i december.

Sidste år fik hun dog endelig taget sig sammen til at fortælle mig, at hun altså godt kendte tingenes rette sammenhæng, men at hun alligevel gerne ville have gaver i sokken, selvom hun godt vidste, at det var mig, der var julemanden (det er ikke så ofte, at det er de voksne og ikke børnene, der skal komme sig over brudte julemandsillusioner).

Nå, men selvom det ikke længere er ”julemanden”, der forsyner hendes julesok med gaver, er der jo ikke nogen grund til at sløjfe en god tradition, som hånden på hjertet betyder lige så meget for mig, som det gør for hende. For jeg elsker jul, juletraditioner og julehygge, og en lille sokkegave om morgenen er en stor del af det.

Jeg plejer at købe ting løbende hele året, hvis jeg ser en fin lille ting, eller der er noget på tilbud – dels fordi jeg synes, det er hyggeligt at julehygge lidt hele året, dels fordi min økonomi bedre kan klare små køb løbende end en hel masse køb sidst i november. Mit bedste tip er i øvrigt at købe kalendergaver i januar, hvor alting er billigt og nedsat, og de fleste butikker hellere end gerne vil af med deres juleting. Jeg har en kasse bagest i mit tøjskab, hvor jeg lægger kalendergaverne ned i løbet af året, og så tager jeg et overblik i midten af november og finder ud af, hvor mange jeg mangler.

Sokkegaverne til min datter varierer meget i størrelse og pris, og fordi jeg ofte finder ting på tilbud i løbet af året, kan det gøres billigere, end hvis det hele skulle købes i højsæsonen. Indtil videre vil min datter gerne have gaver hver dag, men jeg forestiller mig, at hun med tiden vil foretrække adventsgaver. Men så længe hun er med på denne her ordning, er jeg det også – for jeg elsker morgendecemberhygge af hele mit juleglade hjerte.

Der er mange steder at købe kalendergaver, og du har uden tvivl de samme favoritter som mig, men her kommer alligevel lige mine fem yndlingssteder, når det gælder kalendergaveindkøb.

Søstrene Grene. Ja, det kommer man ikke uden om. Søstrene Grene er den perfekte butik til kalendergaveindkøb, fordi de har små fine ting til relativt lave priser.

Det gamle apotek. Jeg elsker det gamle apoteks juleudvalg! Det er simpelthen verden hyggeligste julebutik, og som regel åbner de en pop up-shop i København og indimellem også i nogle af de andre større byer. Priserne er lidt højere, men tingene er så fine og stemningsfulde. Er man ikke i nærheden af en fysisk butik, har de også en webshop.

H&M. Jeg køber ofte ting i H&M i januar, hvor juletingene er på tilbud, og ellers har de også mange fine hårdimser eller småfigurer eller dimser, hvis man lige mangler.

Netto/Føtex. Supermarkedernes ugentlig tilbud og spotvarer er faktisk nogle af mine favoritter. Man kan ofte finde fine små ting til en 10’er eller en 20’er.

Normal. Normal er genial. Juleting til lave priser er noget, vi godt kan lide. I år har jeg blandt andet fundet juleviskelædere, julehårelastik og lidt juleslik – what’s not to like?

Og uanset hvad der ender i sokken, synes jeg, det er så hyggeligt. Og så er der i øvrigt intet som gaver og chokoladekalendere, der kan få selv det mest morgentrætte barn til at springe ud af sengen om morgenen. Og det skal man heller ikke glemme at sætte pris på:-)


#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad holder dig tilbage?