Food freedom eller madstress?

10 ting jeg glæder mig til

commitments-to-make-if-you-want-to-be-happy

Jeg har en eller anden forestilling i mit eget hoved om, at alt, hvad jeg skriver på denne her blog, skal omhandle store emner og være spækket med guldkorn fra ende til anden. Derfor har jeg indtil nu primært skrevet, når jeg virkelig havde noget på hjerte – altså havde noget at sige om selvværd, spiseforstyrrelser, overspisninger, mad, kropsidealer og alt det, der hører til i de kategorier.

Og det vil jeg uden tvivl fortsætte med, for min primære grund til at starte bloggen i sin tid var at få en platform til at skrive om nogle af de ting, jeg kender til, og som jeg tror kan hjælpe andre.

Men derfor har jeg også fået lullet mig selv ind i den forestilling, at jeg ikke kan skrive om lettere emner, og at alt, der har med min dagligdag eller ikke-spiseforstyrrelsesrelaterede emner at gøre, er andre fuldstændig uvedkommende. Det er det såmænd nok også – men det betyder jo ikke, at jeg ikke kan skrive om dem alligevel, om ikke andet så for min egen skyld. Man kan jo altid lade være med at læse med:-)

Nå, men til sagen. Jeg er nemlig normalt ret pessimistisk anlagt, men da jeg i går sad sammen med min datter på vej hjem fra en solrig søndag i min fars kolonihave, hørte jeg pludselig mig selv udbryde: “Ej, skat, kender du de der perioder, hvor man hele tiden kommer i tanke om ting, man glæder sig til?” (det kendte hun nu ikke lige i det øjeblik, for hun skal snart på tur til Zoologisk Have med klassen, og er der noget, hun ikke kan fordrage, er det lugten af dyr – især kombineret med sommervarmen). Men jeg havde sådan en glæde ved livet, at jeg fik lyst til at lave en af de berømte lister, som så mange andre bloggere laver så mange af. Så her kommer 10 af de ting, jeg går og glæder mig til:

  1. Sofie Hagen og Bodyposipanda. I begyndelsen af juli skal jeg tilbringe halvandet døgn i London – all by my lonesome, og jeg glæder mig helt ustyrligt meget. Jeg har købt en billet til en liveoptagelse af Sofie Hagens podcast “Made of Human” med gæsteoptræden af ingen ringere end Bodyposipanda, og så skal jeg ellers bare tulle rundt i mit eget selskab, overnatte på et hostel og nyde nogle timers frihed til bare at være mig – vel at mærke uden for mit eget hjems fire velkendte vægge.
  2. Roskilde Festival. Confession: Jeg har aldrig været på Roskilde. Jeg havde et par teenageår, hvor Langelands Festival var hot, men ellers har jeg ikke dyrket festivalstilen ret meget. Men i år har jeg en endagsbillet til Roskilde, hvor jeg skal hænge ud med en af mine venner og forhåbentlig få lidt sol, høre lidt musik og drikke en hel masse fadøl.
  3. At hente min datter i lufthavnen. Ja, det glæder jeg mig til, selvom hun langtfra er taget af sted endnu. I år skal hun nemlig på sommerferie med sin far i 14 dage i begyndelsen af juli, og det er dælme det længste, hun (læs: jeg) nogensinde har prøvet. Og selvom jeg ved, at hun får to fantastiske uger i Frankrig, så glæder jeg mig altså allerede til at hente hende i lufthavnen og kysse og kramme hende lidt ekstra.
  4. At plukke jordbær i min fars have. Min far har, så længe jeg kan huske, haft et lille jordlod, hvor han planter og sår, som var der ingen dag i morgen. Der er både rabarber, kartofler, blomster, ribs og en hel masse andet, men intet slår de uger i juni, hvor sæsonen sætter ind, og der er jordbær så langt øjet rækker, og så længe maven kan følge med.
  5. Den første portion hyldeblomstsaft. Ja, det er igen min far, der står for glæderne, for hvert år drager han ud i skovene og plukker hyldeblomster til den helt store guldmedalje, og han laver så meget, at det rækker helt til næste år. Derfor kan jeg sådan set drikke hans saft hele året, men det bedste er nu alligevel det første glas af en helt frisklavet portion – og da især hvis det er blandet med hvidvin, danskvand og lime. Og den første portion må være klar om et par dage.
  6. Tre dage i Hundested. Når min datter er kommet hjem fra Frankrig, tager hun, min mor og jeg tre dage til Hundested og bor i en lille hytte ved havnen. Stort set hele min familie på både min fars og mors side kommer fra Hundested, og jeg har derfor ofte været i Hundested gennem hele min barndom – både til fætre og kusiners fødselsdage og på ferier hos min farmor og farfar. Jeg elsker den by, og nu glæder jeg mig til at give lidt af glæden videre til min datter. Vi skal spise frokost på havnen, spille minigolf, spise is på Vaffelhjørnet og bade på min yndlingsstrand og forhåbentlig også hænge lidt ud med min moster og min kusine. Og så håber jeg bare, at vejret holder, så det bliver lige så idyllisk i virkeligheden, som det lige nu er i mit hoved.
  7. Have bikini på. Ja, jeg glæder mig næsten som et lille barn til bare at være i min bikini. Vi taler så meget om, at alle har en bikinikrop, og jeg kunne naturligvis ikke være mere enig: ALLE bør kunne tage en bikini på uanset kropsform, vægt, alder eller noget som helst andet. Men jeg har opdaget, at der, hvor jeg oplever størst glæde ved min bikini, er, når det en sjælden gang er gået op for mig, at jeg slet ikke nåede at tænke alle de tanker. Hvor jeg ikke tænkte, at “jeg skal selvfølgelig også have lov” eller “alle kroppe er bikinikroppe”. Hvor jeg ikke har taget den på i trods mod samfundets idealer eller som en understregning af, at jeg elsker mig selv, som jeg er – men hvor jeg simpelthen bare har taget den på, fordi jeg nu engang skal bade. Det er ikke sket så ofte. Men jeg tror, det kommer til at ske endnu mere denne sommer.
  8. Sommerhus. I slutningen af juli tager min datter og jeg en uge i sommerhus med min far og min bror og hans familie, og jeg glæder mig til en uge ved Vesterhavet med is, badning, hygge og grill.
  9. At købe skoletaske med min datter. Når sommerferien lakker mod enden, tager min datter og jeg i Frederiksberg Centret og køber ny skoletaske og nyt penalhus. Jeg kan selv huske glæden ved at være med til at vælge, og der er noget særligt over at skulle begynde et nyt skoleår og et nyt klassetrin med ny taske på ryggen og helt friske farveblyanter i sit penalhus. Efter sommerferien begynder hun i 2. klasse, og jeg glæder mig allerede lidt til at mærke hendes følelse af at skulle forberede sig til første skoledag, selvom man selvfølgelig altid er lidt ambivalent, fordi det samtidig betyder, at sommeren er ved at være slut.
  10. Jul. Jeg glæder mig til jul hele året. Hvor rart det end kan være med sol og varme, bliver det aldrig min yndlingsårstid. Jeg synes, den er for varm og klistret, og jeg har det altså ikke optimalt med de der lyse nætter, som alle andre synes at være så vilde med. Og så er det jo godt, at man allerede nu kan begynde at glæde sig til jul, pebernødder, mørke nætter og hættetrøjer. Men jeg begynder nu alligevel med at glæde mig til de første punkter. Helt så tosset er den jo trods alt ikke, den der danske sommer…

Det er ikke ofte, jeg uden problemer kan opremse 10 ting, jeg for alvor glæder mig til helt ind i mit inderste. Måske har solen alligevel en positiv effekt på humøret… Selvom jeg glæder mig til jul.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Food freedom eller madstress?